Biophilic Design

Tijdloos ontwerpen

Er bestaat een tijdloze manier van bouwen. Het is duizenden jaren oud en is precies hetzelfde als we nu zien bij gebouwen waar we ons echt thuis voelen. Of het nu woningen, tenten of tempels zijn, het zijn iconische plekken. Wat daarbij opvalt is, dat bij veel van deze gebouwen de verbinding met de natuur is gezocht. Wij mensen hebben een aangeboren neiging om verbonden te blijven met de natuur. Ook op plekken waar we wonen of samenkomen. Edward O. Wilson introduceerde hierover de Biophilia Hypothesis.

20-most-famous-and-iconic-buildings-to-see-before-you-die-15-falling-water.jpg

Biophilic Design

Het fundament van Biophilic Design is het creëren van een zo goed als mogelijke habitat – omgeving – voor mensen als ‘biologisch’ onderdeel van moderne structuren, landschappen en samenleving.

biophdesign.pngBiophilic Design combineert ontwerpen met zes elementen. De omgeving (zon, water, natuurlijke materialen), natuurlijke vormen (schelpen, bomen, bogen), natuurlijke patronen (tijdloosheid, verval, ritme), licht en ruimte (natuurlijk licht, warmte, transparantie), kracht van de plek (ecologische verbinding, culturele verbinding, historische verbinding) en de connectie van de mens met de natuur (nieuwsgierigheid, schoonheid en spiritualiteit).

Advertentie
%d bloggers liken dit: